Skip to main content

CBR theorie-examen

CBR theorie-examen

Er zijn vier mogelijkheden om theorie-examen te doen;

  • een normaal theorie-examen, deze wordt door ons gereserveerd (geen wachttijd)
  • een Engels theorie-examen (wachttijd ongeveer 3 weken)
  • een verlengd theorie-examen met geluid, voor het onderdeel regelkennis en inzicht krijg je meer tijd (wachttijd ongeveer 4 weken)
  • een individueel theorie-examen, een medewerker van het CBR neemt het examen af (wachttijd ongeveer 4 weken)

Een verlengd of individueel theorie-examen is na de theoriecursus is niet altijd mogelijk. Helaas zijn deze theorie-examens bij het CBR soms op andere dagen en andere tijden. Wil je liever een verlengd of individueel theorie-examen na de cursus, dan moet je contact opnemen met ons dan kijken wij wat de mogelijkheden zijn.

Een verlengd theorie-examen kun je ook zelf regelen door in te loggen met je DigiD code bij het CBR. Een individueel theorie-examen kun je zelf niet regelen, dit moet via jouw rijschool. Wij kunnen dit ook voor je doen.

Theorie-examen in Arnhem

Stap 1: Je hebt een oproepkaart van het CBR ontvangen met reserveringscode (deze code hebben wij ook en nemen dit mee op de cursusdag).

Stap 2: Je meldt je aan bij een aanmeldzuil, met de reserveringscode die op de oproepkaart staat

Stap 3: Je moet je spullen in een locker (kastje) leggen, zoals; jas, tas of telefoon (zie binnenzijde locker). Gebruik de code om de locker op slot te doen (of verzin zelf iets), daarna neem je de code en identiteitsbewijs of paspoort mee

Stap 4: Je neemt plaats in de wachtruimte, zodra je code bovenaan de oproepscherm verschijnt ga je naar "Start theorie-examen"

Stap 5: Je meldt je aan bij de medewerker van het CBR, deze controleert je identiteitsbewijs en geeft je een tafel nummer

Stap 6: Je neemt plaats achter je touch-beeldscherm, je drukt met je vinger op het scherm om je reserveringscode in te voeren en je controleert of het emailadres juist is

Stap 7: Je theorie-examen start nadat je een vraag met ja hebt beantwoord

Stap 8: Je krijgt in totaal 65 vragen, waarvan 25 vragen gevaarherkenning (13 goed) en 40 vragen regelkennis en inzicht (35 goed)

Stap 9: Je ontvangt na het examen direct de uitslag met een duim omhoog (geslaagd) of een duim naar beneden (gezakt) en via de email je kunt de vragen die fout waren nog bekijken.

Wij wensen je veel succes met het theorie-examen.